AKDENİZ BÖLGESİNDE SERACILIK

Akdeniz bölgesi, yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı iklim özelliği sayesinde tarı ve özellikle seracılık için oldukça elverişli bir bölgedir. Antalya seracılıkta, domates, salatalık, patlıcan gibi sebze ve meyvelerle geçimini sağlarken, Mersin bölgesinde seracılıkta temel geçim kaynağı çilek ve muzdur. Türkiye’deki muz ihtiyacının %50 si Mersin ilinin Anamur ilçesinden karşılanmaktadır. Bu bölgede muz ve çilek seracılığı her geçen yıl artarken, Antalya bölgesinde meyve sebze seracılığı sürekli olarak yükselen bir ivme göstermektedir. Bölgenin nemliliği, kaynak sularının yeterliliği ve toprağın verimliliği bu yükselen ivmenin en önemli sebeplerinden biridir. Seracılık, özellikle Akdeniz bölgesi için, gelişime açık, ekonomik gelecek vadeden, doğal ve süreklilik arz eden bir yatırım olmaya devam edecektir.