AKDENİZ BÖLGESİNDE SERACILIK

Akdeniz bölgesi, yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve
yağışlı iklim özelliği sayesinde tarı ve özellikle seracılık için oldukça
elverişli bir bölgedir. Antalya seracılıkta, domates, salatalık, patlıcan gibi
sebze ve meyvelerle geçimini sağlarken, Mersin bölgesinde seracılıkta temel
geçim kaynağı çilek ve muzdur. Türkiye’deki muz ihtiyacının %50 si Mersin
ilinin Anamur ilçesinden karşılanmaktadır. Bu bölgede muz ve çilek seracılığı
her geçen yıl artarken, Antalya bölgesinde meyve sebze seracılığı sürekli
olarak yükselen bir ivme göstermektedir. Bölgenin nemliliği, kaynak sularının
yeterliliği ve toprağın verimliliği bu yükselen ivmenin en önemli sebeplerinden
biridir. Seracılık, özellikle Akdeniz bölgesi için, gelişime açık, ekonomik
gelecek vadeden, doğal ve süreklilik arz eden bir yatırım olmaya devam
edecektir.